Türkiye-İran Bilişim ve İletişim Alanlarında İşbirliği Çalışma Grubu Toplantısı Düzenlendi
24 Aralık 2019

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen "Türkiye-İran Bilişim ve İletişim Alanlarında İşbirliği Çalışma Grubu Birinci Toplantısı"na, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan ile İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Settar Haşimi'nin başkanlığındaki uzman ekipler katıldı.

UAB Bakan Yardımcısı Sayan, 1860 yılında kurulan ve Türkiye'nin kurucu olduğu Uluslararası Telekomünikasyon Birliği çalışmaları çerçevesinde kalabalık bir uzman ekiple Tahran'ı ziyaret ettiklerini belirterek, "Türkiye'de e-ticaret geçtiğimiz yıl yüzde 42 büyüyerek 10 milyar doları aşan bir hacme sahip oldu. İran'da da aynı şekilde Orta Asya'nın en büyük platformlarından birisi var" dedi.

İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı, e-ticaret ve e-devlet konularında iki ülke arasındaki iş birliği imkânlarını değerlendirdiklerini belirten Sayan, "Bizdeki e-ptt avm ve buradaki platformların iş birliğini nasıl yapabileceğimizle ilgili çalışmalarımızı yapacağız, yararlı sonuçlar elde edeceğimizi umuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Settar Haşimi ise toplantıda yaptığı konuşmada, ülkesinin bilişim teknolojisi alanında büyük bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.