İstanbul'dan Balkanlara Gençlik Buluşması
02 Ağustos 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan "İstanbul'dan Balkanlara Gençlik Buluşması" etkinliğine katıldı.

Dünya Çocukları Doğa Sporları Derneğinin organize ettiği uğurlama törenine, UAB Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın yanı sıra özel tren seferiyle yola çıkan 100 öğrencinin ailesi de katıldı.

Sayan, burada yaptığı konuşmada Balkanların tarihi önemine dikkat çekti. Sayan, "Gençlerimizi güzel bir geziye uğurluyoruz. Sirkeci Tren Garı çok derin ve nostaljik bir derinliğe sahip. Kim bilir kaç vedaya kaç kavuşmaya şahitlik etti bu salon. Sizler bugün de gönül coğrafyamızın, köklü medeniyetimizin adeta kalbine, Balkanlara yola çıkacaksınız. Oralarda ecdadımızdan izlere, kendinizden bir parçaya rastlayacağınız bu yolculuğun çok keyifli olacağını düşünüyorum. Sizleri çok şanslı buluyorum. Keşke aranızda bulunabilseydim. Sizlere sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim ve bir sözünü hatırlatmak istiyorum. 'Bizim medeniyetimizde kalem kılıçtan önce gelir. Biz kalemin, yazının, irfanın kalıcılığına inanırız" diye konuştu.

Yolculuğun başka kültürleri anlamak için önemli bir araç olduğunu dile getiren Sayan, "Kendiniz için ne istiyorsanız komşularınız için de onu isteyin. Afrika, Türk dünyası, Balkanlar, Güney Asya ve tüm kardeş coğrafyalar için aynısını diliyoruz. Biz binlerce yıllık birikimle toplumların, devletlerin birlikte yaşaması için çalışıyoruz ve bu bayrağı sizlere devredeceğiz. Sizler de barış ve huzuru yaymak için devam edeceksiniz. Hepinizin bu hissiyatla hareket etmesini ve yaymanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aileleriyle vedalaşan gençler, Sirkeci Tren Garı'ndan uğurlandı.