Bilişim Sektörünün Başarılı Şirketleri Ödüllerine Kavuştu
08 Eylül 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan Bilişim 500 Ödül Töreni’ne katıldı.

Türkiye’nin en başarılı 500 bilişim şirketinin ödüllendirildiği ve geleneksel hale gelen “Bilişim 500 Ödül Töreni”nde şirketler ödüllerine kavuştu. Programa online olarak katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan konuşmasında, yerli ve milli üretim vurgusu yaptı. Sayan, “Ülkemizde bilişim sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin cirolarına göre en büyük 500 şirketinin belirlendiği Bilişim 500 etkinlikleri eminim ki bir çok bilişim şirketimiz için de bir motivasyon kaynağı oluyor ve şirketlerinin listelerde kendine yer bulmasını veya daha üst bir sıraya yerleşmeyi arzu ediyor. Ben ilk 500 bilişim şirketimizi ve ilk 500 listesinde olmasalar da önemli çalışmalar yapan, Türkiye’mizin geleceğini inşa eden tüm şirketlerimizi tebrik ediyorum” sözleriyle programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ödül alan şirketleri sektörün anahtarı olarak niteleyen Sayan, “Sektörümüzde faaliyet gösteren sizler toplumsal refah ve ekonomik verimliliğin anahtarı konumundasınız. Bilgi ve iletişim teknolojileri her sektörü değiştiriyor, dönüştürüyor. Bilişim şirketlerimizin gücü, diğer sektörlerin de gücüne güç katıyor. Özellikle pandemi döneminde, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımızın devamlılığını sağlamada ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu süreçte bilişim sektöründe yatırımlar da hız kesmeden artarak devam etti ve rakamlara baktığımızda bilişim sektörü açısından 2020 yılında son 10 yıldaki en yüksek büyümenin gerçekleştiğini görüyoruz. Ben bu vesile ile, pandemi döneminde gece gündüz hizmetlerini büyük bir motivasyonla sürdüren, insanımızın, eli ayağı olan, fiziksel mesafeler artarken bilgi ve iletişim teknolojileri ile bizleri buluşturan her bir çalışanımıza her kademede emek veren tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: 2022 Yılında 5G Frekans İhalesini Bütün Paydaşlarımızla Yapacağız

Yerli ve milli olmanın önemini vurgulayan Sayan, “Her fırsatta vurguladığım gibi, bilişim sektörümüzü ülkemiz için sürdürülebilir bir refah kaynağı haline getirebilmemiz ancak ve ancak yerli ve milli ürünlerimizle mümkün olabilir. 2023 yılına kadar 5G’ye de yerli ve milli imkânlarla geçmeyi planlıyoruz. Biz 2022 yılında 5G’nin frekans ihalesini bütün paydaşlarımızla yapacağız. Bunun duyurusunu ve müjdesini de bir kez daha burada sizlerle paylaşmak istiyorum” sözleriyle 5G’ye en kısa sürede geçileceğinin de müjdesini verdi.