Bakan Yardımcısı Sayan: Ülke Olarak Büyük Hedeflerimiz Var
25 Mayıs 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan Bilişim Medyası Derneği’nin iftar programına katıldı.

Bakan Yardımcısı Sayan, iftar yemeğinin ardından misafirlere hitap etti. Bilgi teknolojilerinin hayatın merkezine yerleştiğine dikkat çeken Sayan, başarıya ulaşmak için bilginin gücünden faydalanmanın şart olduğuna değindi. Rekabet yarışında öne çıkabilmek için bilgi ve teknolojinin gücünün bir arada kullanılması gerektiğine işaret eden Sayan, “Dünyada ticaretin değişim hızı gittikçe artıyor. Bizim yeni fikirlere ve bu fikirleri hızla hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Yeniliklere açık olmak, yerli ve milli bakış açısını kaybetmeden, evrensel standartlarda üretim yapmak ise başarının tek yolu” dedi.

Ülke olarak büyük hedeflerimiz olduğuna değinen Sayan, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için ulaşım ve iletişim altyapısının gelişmiş gerektiğini vurguladı. Teknolojinin yalnızca iyi etkileri olmadığını yineleyen Sayan, olumsuz tarafların bertaraf edilmesinin tek yolunun ise yerli ve milli üretim olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Sayan: Ülke Olarak Son 17 Yılda Büyük Atılımlar Yapıldı

Hayatımızın her alanına nüfuz eden teknolojileri yabancıların eline bırakamayacağımızı ifade eden Sayan, “İşte bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyonu kapsamında çizmiş olduğu “Milli Teknoloji Hamlesi” istikbalimiz için önemli bir kılavuzdur. Biz bu yolda bizimle beraber yürüyen, yapılan işlerde eli-emeği geçen, fikri desteği olan bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu emeklerin önümüzdeki yılları aydınlatacağını ve bu ülkenin önünü açacağını düşünüyorum” dedi.

Ülke olarak son 17 yılda yapılan atılımlarla büyük yol kat edildiğinin de altını çizen Sayan, “Artık her alanda ilerleyen teknolojiyi geriden takip eden değil, ona yön veren bir Türkiye var. Bakanlık olarak Sn. Cumhurbaşkanımızın bizlere çizmiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, durmadan ve hiçbir engel tanımadan çalışmaya da devam ediyoruz” sözleriyle konuşmasını noktaladı.