Bakan Yardımcısı Sayan: Türkiye, Yerli ve Milli Teknolojileriyle Tarih Yazıyor
27 Ağustos 2020

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan dijital ortamda düzenlenen Bilişim 500 Töreni’ne katıldı. Sayan, bilişimde yerlileşmenin önemine dikkat çekti.  

Türkiye’nin başarılı bilişim şirketleri bu yıl ödüllerini pandemiden dolayı, dijital ortamda düzenlenen programla teslim aldı. Törenin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, bilişim şirketlerinin başarılarından büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Türkiye’nin son yıllarda yerli ve milli teknolojiler ile adeta tarih yazdığı değerlendirmesinde bulunan Sayan, "Dünya genelinde bilişim alanındaki büyüme istatistikleri ülke ekonomileri büyüme oranlarının yaklaşık on katı. Dünya genelinde ekonomik büyüme ortalama son yıllarda 3,5 ve 4 yüzdesi arasında devam ederken bu oran gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık 4 ila 5 oranında, gelişmiş ülkelerde ise 22 civarında seyrediyor. Bakanlık olarak teknolojiye, dijitalleşmeye ve insan kaynağına yapılacak yatırımları çok önemsiyoruz bu kapsamda araştırmalar yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Ülke olarak büyüme ve gelişme stratejimizin bileşenleri için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini aktaran Sayan, "Bu vizyon çerçevesinde öncelikle etkin rekabet ortamının tesis edilmesi, teknolojik ürün ve altyapının makul fiyatlarda erişilebilir olması, yerli üretimin desteklenmesi, siber güvenlik kapasitesinin geliştirilmesi, büyük veri analitiği, yapay zeka ve makine öğrenmesi yoluyla katma değer oluşturulmasını önemsiyoruz. Bu saydığım konularda sektörün arz ve talep yönlü ihtiyaçlarını hedefleyen, geçmişten bugüne sürdürdüğümüz çalışmaları devam ettiriyoruz" dedi.