Bakan Yardımcısı Sayan: Şirketlerimizin Geliştirdiği Yerli Milli Teknolojiler Göğsümüzü Kabartıyor
20 Ağustos 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na katıldı. 

Türk şirketlerinin geliştirdiği yerli ve milli teknolojilerin gurur verici olduğunu söyleyen Sayan, Aselsan ve Türk Telekom ile yapılan yeni iş birliğine de imza attı. Sayan, “Fuar kapsamında, Aselsan ve Türk Telekom arasında yeni bir iş birliğine de imza attık. İş birliği ile ASELSAN tarafından yerli-milli imkânlarla geliştirelen 8X-Pol Anten, mobil şebekede test edilmesi ve seri üretim sürecine geçilebilmesi için Türk Telekom’a ait canlı bir 4.5G Şebekesinde kullanılacak” müjdesini verdi.

“Sektörümüz için güzel sonuçlara vesile olacağına inancımız tam” diyen Sayan, “Yaptığımız tüm çalışmalarda, bir taraftan son teknolojiyi ülkemize kazandırmaya çalışırken bir taraftan da yerli ve milli üretimi ön planda tutarak geleceğe tohum atıyoruz. 2016 yılında ülkemizde hizmete sunduğumuz 4.5G yetkilendirmesi bu anlamda dönüm noktası niteliğinde. Elektronik haberleşme sektöründe yerlilik hedeflerine yönelik önemli adımlarımızı 4.5G ihalesinde belirlemiş olduğumuz yerlilik yükümlülükleri ile attık. Artık önümüzde 5G var” dedi.

Ülke olarak 5G teknolojisini yerli ve milli imkânlar ile üretmeyi ve dünyaya pazarlamayı hedeflediklerini dile getiren Sayan, "5G, sadece bir iletişim teknolojisi değil, ülkemizin kalkınmasının itici gücü. Bu doğrultuda yürütülen "Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi"nde somut sonuçlara ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Projemizin ilk fazını Mart ayı sonu itibarı ile tamamladık. Yakın zamanda daha nice güzel gelişmelere şahit olacağız" açıklamasında bulundu. 

Sayan, "Bakanlığımız, BTK ve sektör paydaşlarımız ile elektronik haberleşme alanında yerli ve milli ürün ekosisteminin geliştirilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türk mühendisliğinin geldiği zirveyi, tüm dünya hayranlıkla izliyor. Omuz omuza güçlü Türkiye hedeflerimize kararlılıkla yürümeyi sürdüreceğiz" sözleriyle konuşmasını noktaladı.