Bakan Yardımcısı Sayan ECC PT1 Toplantısı’na Katıldı
17 Ocak 2019

Elektronik Haberleşme Komitesi'nin (ECC) 61’inci PT1 toplantısı BTK ev sahipliğinde sürüyor.

14 Ocak’ta BTK’da başlayan toplantı, gala yemeği ile devam etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın konuşma yaptığı toplantıya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, çok sayıda yerli ve yabancı sektör temsilcisi katıldı. 

Misafirlere seslenen Bakan Yardımcısı Sayan, “İki gün daha devam edecek 61. ECC PT1 Toplantısında sizleri ülkemizde ve kurumumuzda ağırlamaktan çok memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. 48 CEPT ülkesi, ITU, CITEL, AB, ABD, Çin ve Kore’den 150 katılımcıyı ağırladığımız toplantının galasını misafirlerimizle birlikte bir akşam yemeğiyle yaptık. Ben bu toplantı vesilesiyle bilişim ve iletişim teknolojilerinde öncü ve merkez bir ülke olmaya devam edeceğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Sayan, misafirlerin çok uzak mesafelerden bu toplantı için gelmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Mobil genişband teknolojisinin geliştirilmesi için ECC PT1 tarafından gösterilen çabayı takdir ettiklerini söyleyen Sayan, ECC PT1 çalışmalarının sonuçlarını takip ettiklerini ve Türkiye’ deki mobil genişband için kullanılan lisanslarda harmonizasyon kurallarının uygulandığını da sözlerine ekledi. 

Habere Ait Fotoğraflar