Bakan Yardımcısı Sayan: Kendi Teknolojimizi Üretmemiz Şart
24 Mayıs 2019

BTK ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan katıldı.

Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin sponsorluğunda düzenlenen programın açılışına katılan Bakan Yardımcısı Sayan, teknolojik ilerlemelerin hızına ve etkilerine dair konuştu.

Gelişen teknolojinin insanların beğeni ve tatmin düzeyini de etkilediğini dile getiren Sayan, bilgi ve iletişim teknolojilerinin yalnızca olumlu etkilerinin olmadığına dikkat çekti. Bakanlık ve BTK olarak insanların internetin zararlarından korunması için çalıştıklarını ifade eden Sayan, Erişim Sağlayıcıları Birliğine de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Ülkemizin daha ferah daha güzel yarınlara ulaşması yolunda atılan her adımın kendileri için çok önemli olduğuna değinen Sayan, gençlere seslendi ve ekledi: “Sizlerin, devletimizi ve milletimizi daha ileriye götürebilmeniz için bizler de gece gündüz demeden yolunuzu açmaya çalışıyoruz. Sizlerin de geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini inşa etmek için elinizden gelen çabayı göstereceğinize olan inancım tam. Zira bu bizim mayamızda var.  Sizler de tıpkı atalarınız gibi her konuda ciddi, vakur, mütevazı, çalışkan ve her yaptığını mükemmel yapmayı isteyen, daima sessiz ve derinden ilerleyen gençler olacaksınız.”

Ülke olarak büyük hedeflere sahip olduğumuzu dile getiren Bakan Yardımcısı Sayan, “Amacımız hizmet, endişemiz gelecek. Siz evlatlarımıza güvenli ve endişelerden arınmış bir ülke devretmek en büyük şiarımız. Bu konuda da bize yol gösteren, önümüzdeki engelleri kaldıran bir liderimiz var. Biliyorsunuz ki 2023 vizyonuna ulaşabilmek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Milli Teknoloji Hamlesi”ni başlattı. Çünkü bizim güçlü ve teknolojiye yön veren bir ülke olmamız için kendi teknolojimizi üretmemiz şart” sözleriyle konuşmasını noktaladı.