Bakan Yardımcısı Sayan: Teknolojiye Yön Verdiğimiz Ölçüde Mutlu Olabiliriz
29 Mayıs 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Bilkent Cyber Plaza'da düzenlenen iftar programına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu ve misafirler katıldı.

Burada kısa bir selamlama konuşması yapan UAB Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, dünyadaki tüm önemli değişimlerin ortaya atılan bir fikirle başladığına dikkat çekti. Gençlere hayallerinin peşinden gitmelerini öğütleyen Sayan, bunun meşakkatli bir yol olduğunu da verdiği örneklerle açıkladı.

Teknolojinin üretim aşamasının zorluklarından bahseden Sayan, teknolojiye yön verdiğimiz ölçüde başarılı ve mutlu olabileceğimizi kaydetti.

Türkiye’nin son 17 yılda yaptığı sıçramalara dikkat çeken Sayan, “Milli Teknoloji Hamlesi”nin önemine de değindi. Kendi verimizin kendi ülkemizde kalması gerektiğinin defaatle altını çizen Sayan, “Hedefimiz ve vizyonumuz oldukça iddialı. Öncü, eşsiz olacak, bizi bağımlılıktan kurtaracak, size ilham verecek işlerin peşindeyiz” dedi.

Gençlerin dünyayla entegre bir şekilde en iyi imkanlara sahip olması için çalıştıklarına da vurgu yapan Sayan, “Türkiye bir dönem teknolojinin sadece kullanıcısı olan bir ülkeydi. Ama artık teknoloji geliştiren küresel bir merkez olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen bir ülke haline geldi” ifadelerini kullandı.