Bakan Yardımcısı Sayan: Milli Teknoloji Hamlesinin Gereklerini Yerine Getirmek İçin Çalışıyoruz
15 Mayıs 2019

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde Vodafone tarafından iftar programı düzelendi.

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Colman Deegan ve çok sayıda misafir katıldı.

Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan konuşmasında yaşanan teknolojik gelişmelerin telekomünikasyon sektörüne olan etkisine dikkat çekti. Telekomünikasyon sektörünün ayakta kalması için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini söyleyen Sayan, yakın bir dönemde insan yaşamı üzerinde de önemli değişikliklere şahit olacağımızı ifade etti.

Bakan Yardımcısı Sayan’ın gündeminde 5G konusu da vardı. Bakanlık ve BTK olarak bu konuya çok önem verdiklerinin altını çizen Sayan, “Tabi tüm bunları yaparken bizim şirketlerimizden önemli bir beklentimiz var. O da yerli ve milli imkânlarla, çalışmalarına yön vermeleri. Biliyorsunuz ki biz hem Bakanlık olarak hem de bağlı kuruluşumuz BTK olarak bu konuya çok önem veriyor, yetkilendirmelerimizi yaparken belli bir oranda yerli ve millilik şartı arıyoruz. Ülke olarak da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedeflerine ulaşabilmek adına çizdiği yol haritası olan “Milli Teknoloji Hamlesi”’nin gereklerini yerine getirebilmek adına elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Paydaşlarımızdan da gerekli işbirliğini ve desteği bekliyoruz” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Sayan, 5G’nin pek çok dikey sektörle birlikte bilhassa haberleşme alanında bir paradigma değişimine imkan sağlayacağını sözlerine ekledi.

Başkan Karagözoğlu: Telekomünikasyon Marka Değeri En Yüksek Olan Sektörlerden

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da değerlendirmelerde bulundu. Telekomünikasyon sektörünü marka değeri en çok alanlardan biri olarak tanımlayan Karagözoğlu, “Biz de ülkemizin düzenleyici ve denetleyici Kurumu olarak, 5G ve Ötesine hızla ilerlediğimiz ve sektörümüz açısından önemli kilometre taşlarını tek tek yerleştirdiğimiz bu dönemde, telekomünikasyon sektörünün daha da ileriye taşınması için üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

Başkan Karagözoğlu da 5G’nin operatörlere olan etkisine değindi ve ekledi: “Şebekemizin yerli ve milli olması, hem cari açığı azaltmak hem de güvenliğimizi sağlamak için çok önemli. Bu konuda Vodafone’un yaptığı çalışmalarla, sektörümüze büyük katkı sağladığı aşikâr.”

Başkan Karagözoğlu, 5G üzerinden şekillenecek uygulamaların, bu topraklardan çıkıp, dünyaya açılması için parlak, genç fikirlere ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak konuşmasını noktaladı.