Bakan Yardımcısı Sayan BTK’da İftar Programına Katıldı
08 Mayıs 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK’da düzenlenen iftar programına katıldı.

UAB Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Ramazan ayında yoksullarla ekmeğimizi bölüşmenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Bizim kültürümüzün “veren el, alan elden hayırlıdır” düsturu üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Sayan, Sizlerin de bildiği üzere bizler ülkemizin teknolojik gelişimine yön veren bir kurumun mensuplarıyız. Son 17 yıldır yapılan atılımların bir sonucu olarak artık ilerleyen teknolojiyi geriden takip eden değil, ona yön veren bir Türkiye var. Ben ülkemizin her anlamda güç sahibi olması için canla başla çalışan sizlere ve BTK’ya teşekkür etmek istiyorum. BTK, kuruluşu ve örgütlenme şekli itibariyle tüm ülkede ve yurt dışında kendinden söz ettiren bir kurum haline geldi. Bizler birlikte çok çalıştık, bu ülkenin kalkınması adına çok yol kat ettik. Şimdi, geldiğimiz noktada farkına vardığımız önemli bir nokta var: Ne kadar yoğun ve güçlü bir şekilde çalışırsak hem ülkemizde hem de dünyada o denli büyük manevralar yapabileceğiz” dedi.

Bakan Yardımcısı Sayan: Tüm Çalışmalarımız Ülkemizi Büyütmeye Yönelik

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan “Milli Teknoloji Hamlesi”nin hayatımızda karşılığını bulabilmesi için çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Sayan, “Tüm çalışmalarımız, ülkemizi büyütmek gelişmesine katkıda bulunmak, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek ve GSMH içindeki verimliliğimizi artırmaya yönelik. Bunları kısa birkaç örnekle hatırlatmak istiyorum. Bizim en büyük meselemiz Türkiye. Sadece diliyle, bayrağıyla, toprak bütünlüğüyle bağımsız olan değil teknolojik olarak da bağımsız olan kendi sözünü kendi söyleyen bir Türkiye. Çok şükür ki bizi bu anlamda yüreklendiren, destekleyen, yol gösterici bir liderimiz var” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Sayan konuşmasını Türkiye için birlik olmamız gerektiği vurgusuyla noktaladı.

BTK Başkanı Karagözoğlu: 2023 Vizyonuna Yaklaşmak İçin Çalışıyoruz

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da iftar programında konuştu. Küresel ekonominin ve teknoloji kurallarının her gün yeniden yazıldığı bir dönemde yaşadığımıza vurgu yapan Karagözoğlu, “Yönetimimiz ve kıymetli çalışanlarımızla birlikte, yorulmak bilmeden misyonumuzun bize yüklediği sorumlulukla ülkemize değer katmaya çalışıyoruz. Paydaşlarımızla koordinasyon halinde ve çalışanlarımızın katkılarıyla günden güne büyüyoruz. Bizler, sadece aksiyon alan değil; aynı zamanda politika ve öncelik belirleyen, bilgi üreten bir kurum olarak gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023 Vizyonu’na daha da yaklaşmak için çalışmaya, koşmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla bu yöndeki çabalarınız, azminiz, çalışma gayretiniz ve destekleriniz için hepinize bu mübarek günde teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.